dimarts, 24 de febrer del 2015

Memòria General 2014

Es publica la Memòria General 2014 de la Fundació Trobada

La Fundació Trobada ha donat a conèixer les dades dels projectes que ha dut  a terme durant l'any 2014: Sala d'Art i Cultura, Alberg d'Acollida, Distribució d'aliments i Cooperació Internacional.

A La Sala d'Art i Cultura es presentaren una exposició de pintura col·lectiva de Catalina Julve, Llorenç Femenies i Julio Balaguer, l'Exposició Internacional de Pintura al Pastel i l'exposició de Gravats damunt vidre de Manuel Garcia. També s'oferí el documental "Horitzons Invisibles", protagonitzat per usuaris de l'alberg, i un Concert de Piano pels alumnes del Professor Xavier Gelabert.

L'Alberg de persones sense sostre, el projecte estrella de la Fundació, acollí a 103 persones durant 2014, de les quals un 85% eren homes i un 15%, dones, dels quals la majoria superaven els 40 anys i procedien de Balears un 36%, de la península un 31% i la resta es repartien entre Països Africans, Europa i Sud-Amèrica.

La distribució d'aliments ha atès mensualment a gaire bé 100 famílies que suposen més de 350 persones a les quals s'ha lliurat una bossa amb llet, pasta, arròs, oli, llegums, verdura i fruita.

A l'àmbit de cooperació internacional s'han prestat ajudes en forma de beques a 12 estudiants de San Roque Gonzàlez de Santa Cruz de Paraguai, que han rebut en total 4.242 euros per finançar estudis d'infermeria, comptabilitat, anàlisi de sistemes, llengua anglesa, enginyeria agropecuaria, farmàcia i obstetrícia. 

Mereix especial menció l'acceptació del nomenament com a padrí de la Fundació per part de Toni Nadal, entrenador i oncle de campió mundial de tennis natural de Manacor Rafel Nadal, que ha quedat enregistrat per la productora de la Fundació al Canal de Youtube "Sal i Llum"




Memòria General Fundació Trobada 2014 

diumenge, 22 de febrer del 2015

Visita Pastoral del Bisbe de Mallorca (2)

Confirmada la visita del Bisbe de Mallorca a la Fundació Trobada

S'ha fet públic l'itinerari de la visita Pastoral del Bisbe de Mallorca a Manacor. en el que s'inclouen tots el actes que tindran lloc durant els dies del 28 de febrer al 8 de març.

A més de les celebracions estrictament religioses a les Esglésies de la ciutat, Convent de Sant Vicenç Ferrer, Sant, Pau, Dolors i Crist Rei, tindrà col·loquis amb l'Obra Cultural Balear i l'Associació Cultural s'Agrícola.

Menció especial es mereixen les trobades amb els professors i alumnes dels centres d'ensenyança concertats com La Puresa, La Caritat, La Salle i Sant Francesc, així com també amb els professors dels Instituts d'Educació Secundària i una específica amb els alumnes d'ESO. 

Dins el camp de l'acció social destaca la inauguració de la tenda de roba i la visita a Càritas i a l'Alberg. Acte seguit es celebrarà un berenar de germanor amb les ONGs  de Manacor el dia 5 de març a les 20 hores als locals de la Fundació Trobada, tal com ho anunciàvem dies passats a aquest mateix blog

La visita continuarà amb una trobada amb el Grup d'Esplai de Crist Rei i amb els pares i nins de catequesi per finalitzar amb una Missa de Clausura a la Parròquia del Dolors.

Als escàners  següents es detallen els dies i les hores. 


 

divendres, 20 de febrer del 2015

El Consell de Mallorca cerca voluntaris


L'Institut Mallorquí d'Afers Socials

(IMAS) proposa fer recompte de la

població que pernocta als carrers 

de Mallorca.



Amb aquesta iniciativa es vol obtenir una descripció al més rigorosa possible sobre el nombre, perfil i localització de les persones sense sostre, a fi de millorar els dispositius i programes d'atenció ja existents.

El recompte serà el dimecres 18 de març de 2015 de les 21 a les 01 hores aproximadament, amb la intenció d'abraçar tota l'illa de Mallorca, delimitada en diferents zones.

S'espera poder comptar amb la col·laboració d'un bon nombre de persones sensibles a aquesta problemàtica, i amb l'ajuda de persones voluntàries i professionals a las quals prèviament una setmana abans es donarà formació de caràcter obligatori.

La data límit per per poder-se inscriure es el dia 23 de febrer de 2015.

Aquí es pot informar i inscriure on line

 Per aclarir dubtes es pot fer mitjançant els correus electrònics:

Biel Gelabert, Coordinador de l'Alberg de Ca l'Ardiaca: 
ggelabert@imas.conselldemallorca.net

Marga Plaza, Coordinadora de la UMES – Creu Roja:

maplaca@cruzroja.es




dimarts, 17 de febrer del 2015

Cursa Solidària

Cursa Solidària i Diada de Portes Obertes de l'Alberg el proper 1 de març

Organitzat per Total Fit Centre de Benestar i la Fundació Trobada el diumenge dia 1 del proper mes de març es celebrarà una cursa solidària a Manacor.

La cursa, que començarà a les 10 hores, es desenvoluparà en els voltants de la Fundació Trobada (Manacor) amb un circuit de 500 metres que comprèn l'inici del Passeig Ferrocarril, encreuament amb via Roma, fins a la primera rotonda, a l'altura de Can Tòfol. 

Cada participant, obert a totes les edats, tant corrent com caminant, farà tantes tornades-quilòmetres com pugui al recorregut en un temps màxim de 60 minuts i al final es farà el recompte total de kilòmetres aconseguits

L'objectiu es  donar a conèixer, promocionar la labor i realitat de l'alberg de transeünts. 

El preu de la inscripció, que es de 5 Euros i inclou samarreta tècnica pels 200 primers inscrits i berenar, es podran fer en el gimnàs Totalfit Centre de Benestar, c/Joan Lliteres 43 o en www.elitechip.net.

La celebració tindrà el següent orde: s'iniciarà amb un  breu concert per part de la Coral Jove de Manacor, seguidament es farà la cursa per posteriorment poder visitar l'alberg i a continuació tindrà lloc el berenar de germanor.

Col·laboren amb el projecte: Fundació Trobada, Total Fit Centre de Benestar, Coral Jove de Manacor, Elitechip, GlobalStudi, Corredoria d'Assegurandes Gomila, Intro Impressió i A.L.M.A.





Concert Solidari

Amb el suport de BMN Sa Nostra, la entitat "Mallorca sense fam" organitza un concert a càrrec de la Banda Municipal de Música de Palma

"Mallorca sense Fam" neix de la idea d’un grup de persones, en l’estiu de 2009, com a resposta a la pobresa que la crisi ha generat, i amb l’objectiu i la voluntat de sensibilitzar la societat mallorquina davant aquest greu problema i davant les conseqüències que té per a les persones més desprotegides de la nostra societat.

Col·laboradora de la Fundació Trobada de Manacor amb el projecte de repartiments d'aliments, organitza regularment actes benèfics per recaptar fons i finançar els seus projectes.

Així,  el proper dijous dia 19 a les 19 hores la Banda Municipal de Música de Palma donarà un concert a benefici de Mallorca sense Fam  als locals de TRUI Teatre, Camí de Son Rapinya, 29, Palma, on es venen les entrades.

Col·laboren amb el projecte: Ajuntament de Palma, Banda Municipal de Música, Trui Teatre, Diario Balear i Radio Balear.

dilluns, 16 de febrer del 2015

Visita Pastoral del Bisbe de Mallorca

A la Sala de la Fundació Trobada El Bisbe Javier Salinas mantindrà un col·loqui obert amb les ONGS de Manacor.

Del 28 de febrer al 8 de març el Sr. Bisbe de Mallorca Javier Salinas Viñals rendirà visita pastoral a les Parròquies de Manacor i serà la primera que durà a terme des que és Bisbe de Mallorca.

Cal destacar que no només es trobarà amb grups d'Església sinó també visitarà malalts a les cases; trobades a l'Obra Cultural Balear, Associació Cultural s'Agrícola, Ajuntament.

El Bisbe Salinas vol tenir també una conversa amb les principals Fundacions i Associacions sense ànim de lucre de Manacor que en principi tindrà lloc a la Sala d'Art i Cultura de la Fundació Trobada.

En aquests moments s'està redactant un programa que comprendrà tots els actes, horaris i llocs de trobada i que oportunament publicarem a aquest blog.

Al Full Parroquial Lluerna que publiquen les Parròquies de Manacor el Sr. Bisbe ens diu: "posa-vos en camí. Tots hi estam convidats. . .  és una oportunitat per trobar-nos".

Vos tindrem informats. 

dimecres, 11 de febrer del 2015

Secrets d'una mirada (2)

Catalina, una dona maltractada


Avui entrevistam a una dona amb 61 anys a les seves espatlles, nascuda a Palma, provinent d'una família humil i amb una infància dura i traumatitzada. Es casà amb 20 anys després de festejar un cert temps. Al cap d'uns anys vivint un calvari amb el seu marit, va decidir separar-se i amb els temps divorciar-se. Tota la gent del seu voltant sabia que estava sent maltractada i fins i tot parlaven amb ella però ella no ho acceptava, pensava que era un error, que mai més tornaria a passar ... Així va originar-se el suplici, quan el seu marit tornava a casa totalment alcoholitzat i on les pallisses eren cada vegada més freqüents, va començar a tenir por, no entenia el perquè. Després de set anys de matrimoni va decidir que ella i el seu fill no es mereixien aquesta vida, i que tenia que fer qualque cosa, així va començar la lluita .

Catalina, ha treballat en moltes feines: cuinera, pastissera, cuidadora de persones majors, venedora en una papereria ... i quasi sempre ho ha fet en negre, cotitzant només cinc anys. La vida no li ha estat gens fàcil. Al final, va ingressar a l'any 2000 al centre de dones maltractades de Manacor per rebre amenaces de mort de l'home amb qui vivia. Des d'aleshores a viscut a la nostra ciutat cuidant persones majors i fent net cases particulars, llogant-se una habitació pel seu comte i quan no tenia doblers, dormint en un cotxe.

Fa cinc mesos va entrar a l'alberg de la Fundació Trobada per pura necessitat de sobreviure i tenir un espai on dormir. Cati té una mala experiència amb els homes en qui ha conviscut per culpa de l'alcohol. “La vida ha estat molt dura! Crec que un dels problemes causants de la violència de gènere és l'alcohol; trabuca el cap i canvia la personalitat. Quan no bevien eren persones amables i normals, al venir gats, transformaven el caràcter i es tornaven violents ” ens comentava amb els ulls que l'espiratgaven.

Amb la mirada dolça i la seva veu acaronadora ens explica que no vol pensar amb el futur ni amb el demà: “és massa cru i incert, no tinc dret a la pensió de jubilació per no haver cotitzat; tenia una petita paga de discapacitat per problemes a la cadera, però me la llevaren. No hi ha feina, al menys amb l'edat que tenc. Vas a demanar treball i et miren d'una manera rara, com dir-te que feina cada dia n'hi ha menys. També, estic en tractament depressiu i qualsevol cosa em fa por. No vull menjar-me el coco en que pot passar demà o d'aquí dos anys, perquè me'n vaig a pique, m'enfons”.

Qué has trobat a l'alberg? “Una nova vida, carinyo i comprensió. Jo de l'alberg sentia comentaris pel carrer que era un lloc brut i ple de fongs, quan vaig entrar aquí no hi havia res d'allò que m'havien contat. El menjar és boníssim, els llits molt còmodes i la gent que està al front molt respectuosa. Estic contenta d'estar aquí!”

Quina és la vida que demanaries pel teu futur? “Simplement una feina! Tenir una caseta on poder viure. M'agradaria el poder cuidar persones majors, fer-lis el dinar i netejar-les , m'encanta atendre a la gent gran, es tornen com a infants.”


Cati, sens dubte, és una persona fràgil que no li agrada parlar de si mateixa, ja que li fa recordar moltes ferides mal curades de la vida. A cada moment de l'entrevista els ulls li ploren i es torca la llàgrima amb un gest de conformitat i resignació. Espera en el demà, espera un miracle que li doni la possibilitat de poder viure una vida digna de tot ésser humà.




dimecres, 4 de febrer del 2015

Horitzons Invisibles (2)

L'Audiovisual "Horitzons Invisibles" ja es pot veure al Canal de Youtube.


Divendres dia 18 del passat mes de desembre de 2014 s'estrena a la Sala d'Art i Cultura de Manacor l'audiovisual "Horitzons Invisibles" que comta amb la col·laboració de la Fundació Trobada

El documental, segons la idea de Laura Rios i Josefina Muñoz, pretenia sensibilitzar a la població de l'existència de persones en situació d'exclusió social. 
L 'origen, els mitjans i el objectius del documental s'emmarcava dins els recursos d'Educació per al Desenvolupament i Solidaritat de la Universitat de les Illes Balears.

Desprès de l'estrena a Palma i Manacor, amb la intenció de que el documental arribàs a la majoria de persones possibles ha estat penjat al Canal de Youtube amb caràcter púlic per la qual cosa està a disposició de tots els internautes. 

Vídeo aquí:Horitzons Invisibles