dimarts, 28 d’octubre del 2014

Noves necessitats


Necessitam una rentadora industrial i un recipient per cuinar i enfornar el menjar

 Si no fa molt de temps demanàvem una gelera i fundes pels matalassos per l'alberg de persones sense sostre de Manacor, ara necessitem renovar la rentadora canviant-la per una industrial amb potencia i capacitat per poder fer la neteja diària de roba dels usuaris així com la roba de llit i tovalloles.
També necessitam un recipient fondo per cuinar i encalentir menjar al forn. Les mides son les següents: 30 o 35 cm d’ample i 60 o 65 cm de llarg.
Amb el temps tant el mobiliari com els electrodomèstics tornen vells i inservibles per mor de l'ús intens i continuat per part dels usuaris i també per la precisa adaptació a les necessitats actuals.
Sempre agraïts per la vostra col•col·laboració, gent solidaria!! 

 

Projecte de Salut buco-dental



UNA BOCA SANA, UN SOMRIURE DIGNE !”


El projecte “Una boca sana, un somriure digne!” va néixer de la reflexió sorgida entre els professionals de la Fundació Trobada i alguns usuaris de l’alberg de persones sense sostre de Manacor. Fa anys que, tant usuaris com professionals i voluntaris del centre, detectem que existeix una relació problemàtica entre salut bucodental i la manca de recursos econòmics.
Ens trobem amb casos de persones que estan en edat laborable i tenen un perfil de reinserció sociolaboral però que no poden atendre les seves necessitats de salut bucodental per les dificultats econòmiques que estan passant en aquests moments de crisi. Això complica les entrevistes de feina, la relació entre iguals i va minvant la seva autoestima de mica en mica.
Per aquest motiu, l’any passat varem posar en marxa una iniciativa enfocada a abordar aquesta problemàtica. El primer pas va consistir en una recaptació de fons per poder oferir als usuaris de l’alberg la possibilitat d’una revisió i higiene bucodental així com un tractament més específic pels casos més urgents.
Artistes ben reconeguts com Catalina Julve, Julio Balaguer i Llorenç Femenies han col·laborat amb aquest projecte. El dia 1 de desembre de 2013 es va inaugurar, a la sala d’art i cultura de Fundació Trobada a Manacor, una exposició de les seves obres baix el lema “Una boca sana, un somriure digne”, i varen oferir donar una part important de la recaptació de les ventes a benefici d’aquest projecte.
El Dr. Andreu Mesquida també es va oferir a col·laborar en aquest projecte. Va ser l’especialista que ha valorat i duit a terme els tractaments i revisions de les persones més afectades per aquesta problemàtica. El Dr. Mesquida no va treure cap benefici de la seva tasca, només s’ha hagut d’abonar els materials necessaris per poder fer els tractaments als usuaris.
A dia d’avui, tres persones usuàries de l’alberg de persones sense sostre de Manacor han estat els beneficiaris d’aquesta iniciativa i han pogut rebre tractament a les seves necessitats bucals.
Altres empreses varen col·laborar i varen fer que aquest projecte hagi estat possible, per això també fem un especial agraïment al bar Vermut de Manacor, la impremta Leo i el grup d’empreses Garcia Prohens.
Moltes gràcies per la vostra col·laboració!!



dilluns, 20 d’octubre del 2014

Tito's Palma Solidari


Tito's entrega més de 500 Kilos d'aliments a Mallorca Sense Fam.


El Director de Tito's Palma Jaume Lladó ha fet entrega de més de 500 kilos d'aliments a l'Associació sense ànim de lucre Mallorca Sense Fam que les rebé mitjançant el el seu president Pere Batle.

Aquesta donació s'emmarca dins el programa de Responsabilitat Social corporativa del Grup Cursach Ocio al qual s'ha adherit com moltes altres entitats mercantils de l'Illa.


Volem recordar que Mallorca Sense Fam és integrant juntament amb la Fundació Trobada i Rotarys Club de Llevant del grup que distribueix aliments a més de 130 famílies de Manacor que es duu a terme als locals de la Fundació des de fa més d'un any.


El nostre agraïment a Tito's per l'ajuda que suposa al nostre projecte.






Càritas: Nou Centre de Distribució d'Aliments


Quatre entitats distribueixen aliments a Manacor: Fundació Trobada, Ajuntament, Creu Roja i Càritas


El passat dia 10 d'aquest mes d'octubre Càritas inaugurà a Manacor un nou CDA (Centre Distribució d'Aliments) amb la presència del Rector de les Parròquies de Manacor Mn. Andreu Genovart i el Regidor de Serveis Socials de l'Ajuntament de Manacor Roberto Flores.

El nou servei amplia el ja existent establint un sistema a base de donar punts a cada família segons els membres que la componen i a partir d'aquí escollir quinzenalment i per un període de sis mesos una  cistella bàsica.

Actualment son ja quatre les entitats que distribueixen aliments a Manacor: Càritas, Serveis Socials de l'Ajuntament, Creu Roja i Fundació Trobada (amb col·laboració de Rotarys Club de Llevant i Mallorca Sense Fam) i es fa cada vegada més necessari intensificar els contactes, coordinar i unir esforços de la millor manera possible amb l'objectiu de donar un servei eficaç pel bé dels usuaris, voluntaris i respectives Institucions.


http://www.caritasmallorca.org/wp/?p=1464


dimecres, 8 d’octubre del 2014

Alberg de Manacor - Dades 2013



99 Persones s'acolliren als serveis de l'Alberg de la Fundació Trobada durant l'any 2013.




Les dades dels serveis de l'Alberg de la Fundació Trobada de Manacor donen un total de 99 persones acollides durant l'any 2013 (92% homes i 8% dones).
La procedència de les persones acollides foren:
  • 34 de les Illes Balears
  • 38 de la Península
  • 10 de la Unió Europea
  •   9 de Sud-Amèrica
  •   8 de Paisos Africans             
A més de l'acolliment nocturn, la Fundació Trobada presta altres serveis als usuaris de l'alberg, com orientació sobre tràmits burocràtics, laborals i de vivenda, derivació a serveis especialitzats, potenciació d'hàbits higiènics, saludables i de conductes responsables i respectuoses.

Mitjançant les intervencions de l'equip de treball de l'Alberg, els darrers mesos alguns usuaris han obtingut ajudes socials des de INEM, Càritas o Serveis Socials de l'Ajuntament de Manacor amb les quals les han pogut llogar la seva pròpia vivenda. 



"Operacion Kilo" - Recompte.



Més de 1.000 Kilos d'aliments recollits a la Comarca de Llevant per l'Operación Kilo organitzada per Rotarys Club.


Dins la Operación Kilo organitzada per Rotarys Club el passat dissabte dia 4 es varen recollir més de 1.000 kilos d'aliments: oli, arròs, sucre, conserves, llet, llegums, etc.

La recollida a la Comarca de Llevant va tenir lloc als Supermercats Hipercentro, Xims, Lidl Manacor, Eroski Sa Coma i A Prop s'Illot.

Un Grup de Voluntaris de l'Alberg, coordinats per la professional Maria Aguadero han estat els responsables de la recollida dels aliments als distints Supermercats, del recompte i la col·locació dels articles a les dependències de la Fundació Trobada.

Els aliments seran destinats a les famílies necessitades de Manacor que son usuaris del servei de repartiments d'aliments que Mallorca Sense Fam, Rotarys Club de Llevant i Fundació Trobada conjuntament ofereixen setmanalment al Passeig de Ferrocarril, 18. També és destinatari dels aliments l'Alberg de Persones sense sostre del Carrer Velazquez, 11.

Moltíssimes gràcies a tots: Supermercats, Rotarys, Donants, Voluntaris i Professionals.


Aquí es poden veure les dades dels recompte i una fotografia dels Voluntaris 

  OPERACIÓN KILO 2014  
Aceite litro 101
Arroz kilo 248
Azucar kilo 103
Voluntaris Alberg per "Operación Kilo"
Conservas mix unidades 102
Galletas unidades 22
Harina kilo 49
Leche litro 382
Legumbre bote bote 191
Legumbre kilo 47
Pasta unidades 352
Sal kilo 8
Tomate frito botes 23
Zumo 1,5 litros 9
Higiene unidades 29
Varios unidades 20
Patatas kg 10      

divendres, 3 d’octubre del 2014

"Operación Kilo"

Dissabte dia 4 d'octubre, “Rotary Club” organitza la “Operación Kilo” de recaptació d'aliments a tots els supermercats de Mallorca.


Com ja s'ha fet habitual cada any “Rotary Club” organitza dins el mes d'octubre una recollida d'aliments amb el nom de “Operación Kilo” a tots els supermercats de Mallorca.

Aquesta vegada és el dissabte dia 4 d'octubre i a la Comarca de Manacor Rotary Club de Llevant curarà de la recollida en els supermercats següents:

-Hipercentro Manacor
-Hipercentro Xims
-Lild Manacor
-Eroski Sa Coma
-A prop s'Illot.

El nom de “kilo” ve justificat perquè es proposa que puguin donar aliments d'un kilo de pes, sense que això suposi limitació a les possibilitats i generositat dels donants: llegums, sucre, pastes, oli i altres aliments preferiblement no peribles.

Els aliments que es recullin es lliuraran a la Fundació Trobada i seran destinats als usuaris l'Alberg de persones sense sostre i al repartiment setmanal a distintes families necessitades.